2014. szeptember 4., csütörtök

Tizenötödik rész

Lassan vége az első sulis hétnek, eddig egészen jól mennek a dolgok, remélem, így is marad az év további részében. Egyelőre mindenhez megvan a kellő lendület, aztán majd meglátjuk, mit mondok egy hónap múlva.=D Hoztam az újabb részt, azt elárulom, hogy már túlvagyunk a történet felén, és fel fognak pörögni események. Jó szórakozást!=)

- Balra! Jobbra! Vissza! Arya, a MÁSIK IRÁNYBA! - Thirrin akkora csapással vetett véget a párbajnak, hogy mindkettejük karja beleremegett.
Arya a levegőben elkapta a kardját, hátrasöpörte összecsomósodott haját, és fáradtan nézett Thirrinre. Már közel járt a holtponthoz.
- Arya, mindenképp kéz nélkül akarod végezni? Csak most legalább háromszor adtál rá alkalmat! - Thirrin sosem vesztette el a hidegvérét, de jeges nyugalma ma reggelre mintha egyszerűen elpárolgott volna. Ahogy a napfény erősen rásütött magas kontyba tűzött vöröses hajára, úgy tűnt, mintha Thirrin feje lángolna. A kép tökéletesen passzolt a lány hangulatához, de Arya inkább uralkodott magán, és összeszorított ajkakkal próbálta megakadályozni, hogy elnevesse magát a gondolatra. - Mindegy. Pihenj egy kicsit, aztán folytatjuk!
A kislány hálásan bólintott és lehuppant a földre. Miközben felhúzott térdekkel kiropogtatta begörcsölt ujjait, a többieket nézte. Jon és Robb nem nyújtottak túl érdekes látványt, ellenben Theon Greyjoy és Ser Marco gyorsan mozgó alakjával. Theon bal keze be volt kötözve, mert előző nap megsérült, de ennek ellenére nagyon ügyes volt. A világosvörös fiú és a szénfekete hajú dorne-i hihetetlenül elegánsan és könnyedén vívtak. Arya emlékezett rá, hogy Theon sosem volt igazán jó vívó, de ez a szokatlan, szinte légies, különleges stílus egészen jól ment neki.
Mikor felnézett, enyhe meglepetésére észrevette, hogy Thirrin furcsa ábrándozással a tekintetében bámulja Theont. Szerencsétlenségére a lány elkapta a pillantását.
- Olyan szépen csinálják - mondta Arya, csak hogy kivágja magát.
Thirrin bólintott.
- Igen… Akarod, hogy kipróbáljuk? Hátha neked is jobban menne.
- Persze, miért is ne?
Eleinte ki tudta használni, hogy kisebb és emiatt valamivel gyorsabb, mint Thirrin, de a lány sokkal gyakorlottabb volt. Egyre jobban kezdett úrrá lenni rajta a fáradtság. A kezében tartott kard ólomsúlyúvá vált, folyamatosan hátrált, ki-kibillent az egyensúlyából, és már attól félt, hátrazuhan.
- Thirrin, azt hiszem, ez nekem ma nem megy! Inkább fel… - mondat végét elharapta, mert közben rájött, ez volt a legrosszabb, amit mondhatott, de már késő volt.
- NEM ADHATOD FEL! Élesben senki nem fogja megkérdezni, mikor akarod abbahagyni! - Thirrinen látszott, nem végzett ennyivel, de hirtelen...
- Arya, ha akarod, átveszem! Úgy tűnik, a hölgy kissé feszült ma, inkább rajtam vezesse le, mint rajtad!
Theon Greyjoy kihívó hangjára mindketten felnéztek. Arya hirtelenjében nem tudott mit válaszolni, de Thirrin rögtön visszavágott:
- Úgy gondolod? Hát legyen. De acéllal, ha már mindenképp szórakozni akarsz velem, Lord Kraken.
- Ahogy parancsolod, Hópehely!
Ahogy Arya óvatosan a bátyjaihoz és Thirrin fegyvermesteréhez hátrált (a jelenetre felfigyelve Jon és Robb is abbahagyta a vívást), ugyanazt a lobogó tüzet vélte felfedezni Theon zöld szemeiben, mint Thirrin hideg pillantásában. Ezt határozottan furcsának találta.
Először csak kerülgették egymást, feszült, néma csendben. Kardjaik épp hogy összeértek, egyikük sem indított támadást. Mozgásuk ugyanolyan könnyed, finom és lassú volt, szépen összehangolt tükörkép, mintha távol, mégis együtt táncolnának. Közben végig egymás szemébe néztek.
- Ezt meg miért csinálta? - kérdezte Jon, inkább csak hangosan gondolkodva.
- Gondolom, hirtelen feltört benne a bizonyítási vágy - felelte Ser Marco. - Még soha nem tudta legyőzni Thirrint.
- Most sem fogja - mondta Arya, de valamiért nem volt benne teljesen biztos. Thirrin ugyan állta a kajánul vigyorgó Theon pillantását, de a kezében megremegett a kard.
Végre lecsaptak - hajszálpontosan egyszerre. A pengék összeölelkeztek, hogy aztán gyors tempóban elváljanak, majd ismét hangosan összecsendüljenek. Minden ütés pontosan kivédte a másikat, mindegy volt, Theon vagy Thirrin mérte ellenfelére.
Körbetáncoltak, Theon hirtelen irányt váltott, mire Thirrin, mintha kitalálta volna a gondolatait, követte. A távolságot megtartották, egyikük sem tudott közelebb kerülni a másikhoz.
- Bámulatos - suttogta Arya mély csodálattal. - Hogy csinálják, hogy így…?
- Fogalmam sincs… - tűnődött Robb. - Nem ismerhették ki ennyire egymást, annyiszor nem vívtak együtt…
Arya ezerszer látta vívni Thirrint a testvéreivel. A lány mindig rendkívül magabiztos volt, de most úgy tűnt, mintha kicsit össze lenne zavarodva. Arya azon gondolkodott, vajon mitől. Az emberek nem változnak egyik pillanatról a másikra.
Thirrin közben átváltott kétkezes fogásra, de nem érte el a célján, még így sem tudta Theont hátrálásra kényszeríteni.
- Nehogy azt hidd, könnyen adom magam! - kiáltotta hirtelen a lány.
- Ez az, ügyes vagy, kislány - motyogta Ser Marco. - Tereld el a figyelmét, próbáld szavakkal kikészíteni…
- Igazán? Nekem nem úgy tűnik! - vágott vissza Theon, miközben hanyagul kivédte Thirrin tiszta erőből mért csapását.
- Már legyőztelek, még egyszer is meg tudom tenni!
- Nem hiszem! Mostanában nem vagy olyan kitartó!
A két penge függőlegesen összecsúszott, a távolság arasznyira szűkült köztük. Néhány pillanatig, erősen tartva kardjuk markolatát, egymás szemébe néztek: Thirrin szeme összeszűkült, Theon ellenben sokat sejtetően mosolygott. A feszültségtől vágni lehetett volna a levegőt.
Aztán Thirrin villámgyorsan kipördült, ismét támadóállást felvéve.
- Tudod, hogy nehéz eset vagyok! - nevetett fel, miközben újra lecsapott. Theon épp hogy ki tudta védeni az ütést, a kard pár centivel a feje mellett suhant el. - Nyugodj meg, nem teszek kárt a csinos arcodban.
- Igazán köszönöm, bár egy megfelelően eltört orr is lehet vonzó, ha már itt tartunk…
- Fordulj fel, Greyjoy!
- Ejnye, szépségem, szerintem nem örülnél neki!
Thirrinen látszott, valami nagyon csúnyát készül visszavágni, de inkább összeszorította a száját és gyilkos tekintettel nézett a fiúra.
A kislány elég hamar rájött, hogy a finom, de hatásos sértegetések mögött áll valami, amiről csak ők ketten tudnak. Arról fogalma sem volt, ez mi lehet, de ott vibrált a levegőben, Theon furcsa, jellegzetesen kihívó mosolyában és Thirrin kék szemeiben.
A heves szópárbaj csak olaj volt a tűzre, már mindketten elveszítették a türelmüket. Lehetetlenül gyorsan mozogtak, az acél csak hideg villanásnak tűnt a kezükben. Megint vészesen közel voltak egymáshoz.
- Látom, még nem untad meg! - kiáltotta Thirrin szikrázó szemmel.
- A vas szülötte vagyok, nem adom fel! Megszerzem, amit akarok! - sziszegte Theon.
Thirrin erre mintha egy pillanatra még inkább zavarba jött volna. De a következő lépésre senki nem számított. Talán, mert teljesen elragadta a lendület, vagy mert elméjét beborította a tehetetlen düh, Theon, kihasználva rövid bizonytalanságát, tiszta erőből fejbe vágta a lányt a kardja markolatával.
Arya a szája elé kapta a kezét, nehogy felsikítson. Jon ösztönösen átkarolta, de a kislány érezte, keze ökölbe szorul a vállán.
Thirrin szemmel láthatóan rendesen elszédült az ütés erejétől. Nem vesztette el az eszméletét, de közel járt hozzá. Hófehér arcából az a kevéske szín is kiszaladt, kardja hangos koppanással kiesett a kezéből. Térdre esett, csak azért nem bukott előre, mert Theon megtartotta a derekánál fogva. Szép feje a fiú karjába hanyatlott.
Arya megszólalni sem mert, de más sem szándékozta megtörni a döbbent csöndet. Egy pillanatra még az is átfutott a gondolatai közt, Thirrin akár meg is halhat. Lopva felnézett. Robb kék szeme tágra nyílt a meglepődöttségtől, Jon színtiszta gyűlöletet sugárzott, még Ser Marco tűnt a leghiggadtabbnak, de rajta is látszott, nem ezt a végkimenetelt várta.
Aztán…
- Megszédítesz, Greyjoy… Szó szerint - mosolyodott el halványan Thirrin a homlokát szorítva.
Theon megkönnyebbülve felsóhajtott.
- Bocsánat, minden rendben?
- Semmi baj, én is fejbe vágtalak volna, ha tudlak… - Thirrin erőtlenül próbált feltápászkodni, de annyira elszédült, hogy visszaesett. Theon óvatosan felsegítette, mire ő kábán a fiú nyakába borult. Hosszan, szinte már bensőségesen összeölelkeztek.
Ez furcsa. Theon sosem szokott ilyen látványosan kedves lenni. Talán… Nem, biztosan nem - Arya megrázta a fejét, hogy elhessegesse az apró gondolatfoszlányt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése